Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Napada na komunalne policajce bilo i ranije

Napad na dvoje komunalnih policajaca, koji se desio pre nekoliko dana na Štrandu, nije prvi put da je neko digao ruku na organe sprovođenja reda, potvrdio je šef novosadske komunalne policije Dejan Radusinović.

Inspekcija: Nezakonita smena Samardžića

Gradska prosvetna inspekcija ustanovila je da je nezakonita odluka Skupštine grada Novog Sada o razrešenju Borislava Samardžića s mesta direktora Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

Traže privatne podatke preko telefona

Pojedini Novosađani se žale da su ih iz pravne službe Elektrovojvodine protekle nedelje zvali na kućni telefon zahtevajući da im građani preko žice daju lične podatke, poput jedinstvenog matičnog broja i broja lične karte.

Odnošenje baštenskog otpada do 27. jula

Baštenski otpad će se u narednim danima odnositi iz Rumenke, sa Sajlova, Adica, Avijatičarskog naselja, Grbavice po pozivu, Sremske Kamenice, Ledinaca, Bukovca, Podbare, Salajke, Čeneja, Adamovićevog naselja, Detelinare, deo Staničnog bulevara, Velikog Rita, Malog Beograda i Pejićevih salaša.

Strance prvo uče da kažu fićfirić

Ćućoriti, dživdžan, fićfirić, lelekati i kukurikati neke su od prvih srpskih reči koje nauče stranci, polaznici Međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije na Filozofskom fakultetu.

"Moj salaš" se seli iz Novog Sada?

Ukoliko grad Novi Sad ne omogući prodavcima na pijaci "Moj salaš" da svoje tezge sa organskom hranom postave na delu platoa Spensa koji je u hladu, organizatori će pijacu preseliti u neki drugi grad, izjavila je predsednica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović.